Ministrul german al apărării afirmă că se bazează pe continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina

Ministrul german al apărării afirmă că se bazează pe continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat luni că se bazează pe continuarea sprijinului SUA pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, subliniind că războiul merge dincolo de supravieţuirea Ucrainei, ajungând până la securitatea Europei în ansamblu, relatează marţi dpa, citat de Agerpres.

Pistorius a declarat luni pentru postul de televiziune RTL/ntv că securitatea Europei a fost de o 'importanţă capitală' pentru Statele Unite de la al Doilea Război Mondial, adăugând că, în opinia sa, acest lucru va continua să rămână la fel.

Răspunzând îngrijorărilor că SUA şi-ar putea reduce sprijinul militar şi financiar, Pistorius a spus: 'Vom face tot ce putem pentru a compensa acest lucru, dar mai întâi vom face campanie pentru ca americanii să rămână la bord'.

Pistorius, un social-democrat, şi-a exprimat, de asemenea, scepticismul cu privire la o încetare a focului unilaterală declarată de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina în perioada 8-10 mai, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la victoria aliată împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ministrul german al apărării a declarat că experienţa recentă a arătat că astfel de declaraţii au însemnat adesea prea puţin. El a făcut referire la armistiţiul decretat de Putin de Paşte, care nu a fost însă respectat. 'Acum a anunţat un alt armistiţiu. Să vedem dacă va fi respectat, în special în ceea ce priveşte atacurile asupra infrastructurii şi a populaţiei din oraşe', a mai spus Pistorius.

El a comparat, de asemenea, o propunere recentă de pace făcută de SUA cu o capitulare de facto a Ucrainei. Pistorius a spus că propunerea actuală este ceva ce Ucraina ar fi putut accepta în urmă cu un an, predându-se şi renunţând la tot, inclusiv la aderarea la NATO şi la garanţiile de securitate adecvate.

Ucrainei i s-au promis deja de două ori garanţii de securitate, a spus Pistorius, menţionând Memorandumul de la Budapesta din 1994 şi Acordul de la Minsk din 2015, ambele dovedindu-se în cele din urmă ineficiente, a subliniat el.

Afla mai multe despresuagermaniaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt